CZĘŚCI WOŁOWE
Poniżej przedstawiamy oferowane przez nas części wołowe.
PÓŁTUSZA
ĆWIERĆ PRZEDNIA
ĆWIERĆ TYLNA
Elementy wołowe
Naszą ofertę stanowi szeroka gama mięs wołowych sprzedawanych w półtuszach, ćwierciach lub pod postacią gotowych elementów z kością lub bez.
GOLEŃ PRZEDNIA
Mięso z tej części jest doskonałą podstawą na esencjonalny rosół.
GOLEŃ PRZEDNIA
ŁOPATKA - MIĘSIEŃ TRÓJGŁOWY
Doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia.
MIĘSIEŃ TRÓJGŁOWY Z TŁUSZCZEM
MIĘSIEŃ TRÓJGŁOWY, PAD
ŁOPATKA - MIĘSIEŃ NADGRZEBIENIOWY
Mięso jest soczyste, sprężyste i delikatne. Idealne na pieczeń, gulasz czy rosół.
MIĘSIEŃ NADGRZEBIENIOWY
MIĘSIEŃ NADGRZEBIENIOWY, PAD
ŁOPATKA - MIĘSIEŃ PODGRZEBIENIOWY
Tą część łopatki można dusić, piec lub gotować.
MIĘSIEŃ PODGRZEBIENIOWY
MIĘSIEŃ PODGRZEBIENIOWY, PAD
KARK
Doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia.
KARK
ROZBRATEL
Idealny do powolnego gotowania, duszenia.
SERCE
MOSTEK
Doskonale nadaje się do gotowania wywarów, potraw jednogarnkowych, a także duszenia.
MOSTEK Z KOŚCIĄ
MOSTEK, PAD
SZPONDER
Mięso to doskonale nadaje się do powolnego gotowania rosołu, duszenia czy pieczenia.
SZPONDER Z KOŚCIĄ
SZPONDER BEZ KOŚCI
ŁATA
Nadaje się przede wszystkim na wywary, często jest stosowana do produkcji kiełbas.
ŁATA
BAWETA
Mięso delikatne i soczyste, idealne do grilowania czy na patelnię.
BAWETA DUŻA, PAD
BAWETA MAŁA, PAD
GOLEŃ TYLNA
Stanowi doskonałą podstawę na esencjonalny rosół.
GOLEŃ TYLNA
MIĘSIEŃ BRZUCHATY
Nadaje się do powolnego duszenia i gotowania.
MIĘSIEŃ BRZUCHATY
LIGAWA
Bardzo chuda i delikatna mimo dość grubych włókien. Nadaje się do spożycia na surowo, pieczenia, duszenia i gotowania.
LIGAWA Z TŁUSZCZEM
LIGAWA, PAD
DOLNA ZRAZOWA
Najlepsza do powolnego gotowania, na rolady i pieczeń.
DOLNA ZRAZOWA Z TŁUSZCZEM
DOLNA ZRAZOWA, PAD
DOLNA ZRAZOWA BEZ OGONA
OGON DOLNEJ ZRAZOWEJ
GÓRNA ZRAZOWA
Nadaje się do gulaszu, ragout oraz do mielenia.
GÓRNA ZRAZOWA Z KAPĄ I TŁUSZCZEM
GÓRNA ZRAZOWA BEZ KAPY, PAD
SKRZYDŁO
Zwarty element udźca o delikatnym, cienkowłóknistym mięsie. Idealne do pieczenia w całości lub w kawałkach.
SKRZYDŁO
SKRZYDŁO, PAD
KRZYŻOWA
Soczyste, stosunkowo chude, bardzo delikatne mięso. Doskonałe do pieczenia i na rolady.
KRZYŻOWA Z OGONEM
KRZYŻOWA BEZ OGONA, PAD
OGON KRZYŻOWEJ
Soczyste, stosunkowo chude, bardzo delikatne mięso. Doskonałe do pieczenia i na rolady.
OGON KRZYŻOWEJ, PAD
ROSTBEF
Wyjątkowo delikatne, soczyste i drobnowłókniste. Najlepszy do pieczenia, smażenia, grilowania i marynowania.
ROSTBEF Z KOŚCIĄ, 3 ŻEBRA
ROSTBEF BEZ KOŚCI Z OKRYWĄ TŁUSZCZOWĄ
ROSTBEF BEZ KOŚCI I TŁUSZCZU
ANTRYKOT
Mięso soczyste, gróbowłókniste. Doskonale nadaje się na steki, potrawy duszone, do smażenia i grilowania.
ANTRYKOT Z KOŚCIĄ, 5 ŻEBER
ANTRYKOT BEZ KOŚCI, Z TŁUSZCZEM, 5 ŻEBER
ANTRYKOT BEZ KOŚCI, BEZ TŁUSZCZU, 5 ŻEBER
POLĘDWICA
Najcenniejszy element tuszy. Idealna do krótkiego smażenia lub pieczenia.
POLĘDWICA Z WARKOCZEM
POLĘDWICA BEZ WARKOCZA
STEKI WOŁOWE
Poniżej przedstawiamy oferowane przez nas steki wołowe.